در سال های گذشته چاقی بیشتر گریبانگیر ساکنین شمال شهر تهران بود، اما این روند در سال های اخیر تغییر یافته است.
دکتر عبدالرضا نوروزی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: این مطالعه که حاصل بررسی آمار گرداوری شده توسط مراکز بهداشتی و پروژه های تحقیقاتی پژوهشگاه غدد و متابولیسم و دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفت سال گذشته است، نشان می دهد که آمار چاقی در مناطق مختلف تهران طی این مدت تغییر کرده و شیوع چاقی و اضافه وزن در افراد با سطح بالای درآمد در حال کاهش است و در افراد با سطح پایین درآمد، بیشتر شده است.
متخصص تغذیه توضیح داد: در سال های گذشته چاقی بیشتر گریبانگیر ساکنین شمال شهر تهران بود، اما این روند در سال های اخیر تغییر یافته است.
رئیس بخش تغذیه بالینی بیمارستان شریعتی تهران با اشاره به این که این روند در بین دانش آموزان هم مشاهده می شود، گفت: شیوع چاقی در دانش آموزانی نیز که در مدارس واقع در مناطق دارای ساکنان سطح اقتصادی متوسط به پایین تحصیل می کنند، بیشتر شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: چرایی تغییر صورت گرفته در حال بررسی است، اما به نظر می رسد گران شدن غذاهای سالم و نبود آگاهی و اطلاعات کافی در خصوص عوارض چاقی، نقش عمده ای در تغییر این روند دارد.
به گفته نوروزی، خوراکی های سالم در سال های اخیر گران شده و برعکس غذاهای پرچرب و پرکالری ارزان شده است؛ موضوعی که می تواند سبب گرایش مردم به سمت مصرف غذاهای ناسالم شده باشد.
وی همچنین به مطالعه چاقی در ۱۹۵ کشور از جمله ایران اشاره کرد و گفت: این مطالعه که در آن وضعیت و عوارض چاقی روی سلامت مردم کشورهای مختلف بررسی شده، نشان داده است که ۱۷ درصد مرگ و میرهای مردم ایران وابسته به چاقی و عوارض آن است که عددی بزرگ و نگران کننده است.
وی اظهار کرد که اگر اقدامات پیشگیرانه را جدی تر بگیریم و چاقی را کنترل و درمان کنیم، تا حد زیادی مانع مرگ و میرهای ناشی از چاقی می شویم و جان افراد زیادی نجات می یابد.
نوروزی خاطرنشان کرد که ایران همراه با چهار کشور دیگر متعهد شده است که تا سال ۲۰۱۸ تعداد مرگ های ناشی از چاقی را کاهش دهد و در این سال باید عملکرد پنج سال گذشته خود را به سازمان جهانی بهداشت گزارش کند.